دستگاه اسپرسو قهوه را با مجبور کردن آب تحت فشار در نزدیکی نقطه جوش از طریق "پک" قهوه آسیاب شده و فیلتر به منظور تولید قهوه غلیظ و غلیظ به نام اسپرسو دم می کند. اولین دستگاه ساخت اسپرسو در سال 1884 توسط آنجلو موریوندو از تورین ایتالیا ساخته و ثبت اختراع شد. یک طراحی بهبود یافته در تاریخ 28 آوریل 1903 توسط لوئیجی بزرا ثبت اختراع شد. بنیانگذار شرکت لا پاونی حق ثبت اختراع را خریداری کرد و از سال 1905 دستگاه های اسپرسو را در مقیاس کوچک در میلان تولید کرد. چندین طرح ماشین برای تولید اسپرسو ایجاد شده است. چندین دستگاه دارای برخی عناصر مشترک مانند سر گروه و فیلتر فیلتر هستند. یک دستگاه اسپرسو ممکن است دارای یک عصای بخار باشد که برای بخار دادن و کف مایعات (مانند شیر) برای نوشیدنی های قهوه مانند کاپوچینو و کافه لاته استفاده می شود.
دستگاه های اسپرسو ممکن است بخار محرک ، پیستون محور ، پمپ محور یا پمپ هوا باشد. همچنین ماشین آلات ممکن است دستی یا اتوماتیک باشند.
اولین دستگاه ساخت اسپرسو توسط آنجلو موریوندو از تورین ایتالیا ساخته شد و حق ثبت اختراع شد ، وی در نمایشگاه عمومی تورین در سال 1884 نمونه کار خود را به نمایش گذاشت. [1] حق ثبت اختراع به او اعطا شد. 33/256 مورخ 16 مه 1884 (مطابق "Bollettino delle privative industriali del Regno d'Italia" ، سری 2 ، جلد 15 ، سال 1884 ، صفحات 635 - 655). گواهی عنوان صنعتی برای اختراعی به نام "ماشین آلات جدید بخار برای شیرینی سازی اقتصادی و فوری نوشیدنی های قهوه ، روش" A. Moriondo "، Plate CXL" به آقای آنجلو موریوندو ، اهل تورین اعطا شد.
در سال 1901 ، لوئیجی بزرا از میلان حق ثبت اختراع در ماشین را به ثبت رساند. بزرا مهندس نبود ، بلکه مکانیک بود. وی تعدادی از پیشرفت های موجود در ماشین موجود را ثبت کرد که اولین مورد در 19 دسامبر 1901 اعمال شد. این عنوان "نوآوری در ماشین آلات تهیه و بلافاصله نوشیدنی قهوه است" (حق ثبت اختراع شماره 153/94 ، 61707 ، در 5 ژوئن 1902) در سال 1905 حق ثبت اختراع توسط Desiderio Pavoni خریداری شد که شرکت La Pavoni را تأسیس کرد و تولید ماشین را به صورت تجاری (یکبار در روز) در یک کارگاه کوچک در Via Parini در میلان آغاز کرد.
در سال 1933 Francesco Illy مجارستانی-ایتالیایی اولین دستگاه قهوه ساز اتوماتیک را اختراع کرد که آب تحت فشار را جایگزین بخار می کند. ایلتا به مدل قبلی اسپرسو تبدیل شد.
چندین طرح ماشین برای تولید اسپرسو ایجاد شده است. چندین ماشین دارای برخی عناصر مشترک هستند.
با توجه به ظرافت آسیاب ، میزان فشار مورد استفاده برای له شدن آسیاب ها یا فشار خود می توان برای تغییر طعم اسپرسو استفاده کرد. برخی از باریستاها عکسهای اسپرسو را مستقیماً به درون یک فنجان دمیتاسه یا شیشه شات گرم می کنند تا دمای بالاتر اسپرسو حفظ شود.
پیستون محور
ماشین پیستونی یا اهرم محور در سال 1945 توسط اچیل گاگیا ، بنیانگذار سازنده دستگاه اسپرسو گاگیا ، در ایتالیا ساخته شد. در طراحی به طور کلی از اهرمی استفاده می شود که توسط اپراتور پمپ می شود تا آب گرم را تحت فشار قرار دهد و آن را از طریق قهوه ارسال کند. عمل تولید یک گل اسپرسو در محاوره اصطلاحاً کشیدن گلوله نامیده می شود ، زیرا این اسپرسو سازهای اهرمی محکم برای تولید گلوله به کشیدن یک دسته بلند احتیاج داشتند. [2] به همین دلیل دستگاه های اسپرسوی اهرمی محور را اسپرسو دستی نیز می نامند.
دو نوع دستگاه اهرم وجود دارد. طرح پیستون دستی و پیستون فنر. با استفاده از پیستون دستی ، اپراتور مستقیماً آب را از طریق زمین هل می دهد. در طراحی پیستون فنر ، اپراتور برای کشش فنر کار می کند ، سپس فشار را برای اسپرسو ایجاد می کند (معمولاً 8 تا 10 بار ؛ 116 تا 145 psi).
بخار محور
یک واحد بخار محرک با مجبور کردن آب از طریق قهوه با استفاده از فشار بخار یا بخار کار می کند. اولین دستگاه های اسپرسو از نوع بخار بودند که وقتی دیگ بخار معمولی به چهار سر گروه منتقل می شد تولید می شد تا چندین نوع قهوه به طور همزمان ساخته شود. [3] این طرح امروزه همچنان در ماشین های کم مصرف مصرف می شود ، زیرا نیازی به داشتن قطعات متحرک ندارد. همچنین ، ماشین های بخار محوری در مقایسه با پمپ محوری فشار استخراج بالایی ندارند. این منجر به کیفیت پایین کرما می شود ، که مشخصه اسپرسو است.
دیگ بخار (SB)
این دستگاه ها فقط دم می کنند و نه بخار و فقط به یک دیگ بخار نیاز دارند. آنها نسبتاً غیر معمول هستند ، گرزهای بخار یک ترکیب ساده و ارزشمند است.
اتوماسیون
ساخت اسپرسو با پورتافیلتر "بی ته"
به طور کلی از ماشین آلاتی که دارای پمپ ، سنسور ، سوپاپ و آسیاب هستند ، فرآیند تولید خودکار به صورت خودکار استفاده می شود.
نیمه خود کار
برای رساندن آب به جای نیروی دستی از پمپ استفاده کنید. فشار دم کرده باقی مانده در سبد از طریق یک شیر سه طرفه آزاد می شود.
خودکار
این دستگاه ها همچنین حجم دم کرده را خودکار می کنند (از این رو به طور غیر مستقیم زمان دم را تولید می کنند). آنها این کار را با اضافه کردن یک جریان سنج خطی به سر گروه انجام می دهند: وقتی مقدار برنامه ریزی شده آب از کنتور عبور کند ، پمپ خاموش می شود. سنگ زنی و لمس کردن هنوز هم دستی است. منبع